Een keinschalige familiecamping waar jong en oud zich thuis voelt. Gelegen aan open vaarwater in een prachtig landschap

Familie Altena

Wij zijn de familie Altena, Tsjeard, Anet, Popke en Hidde. Sinds oktober 2015 de trotse eigenaar van Camping It Lege Midden (voorheen de Kobbe) in Goëngahuizen. Wij streven naar een gezellige familiecamping waar jong en oud zich thuis voelt. De camping is een plek waar het voor kinderen heerlijk spelen is midden in de natuur. Achter de prachtige kampeerplekken aan het open vaarwater is een veldje met speeltoestellen. En met mooi weer is ’s middags het terras aan het water open.

It Lege Midden

It Lege Midden is de naam van een laaggelegen deel van Friesland. Een veengebied dat zich uitstrekt van de zandgronden in het oosten tot aan de kleigrond in het westen. Het gebied was lange tijd moerassig. Rond 1700 werd een begin gemaakt met de winning van veen. Hieruit is natuurgebied De Alde Feanen ontstaan.

Kampeerplaatsen

Camping It Lege Midden telt straks 25 kampeerplaatsen. Het aantal staanplaatsen is echter niet alleen bepalend. Er is nadrukkelijk gekozen voor een compacte opzet, gastvrijheid, en een familiare sfeer.

Enthousiaste Irka

Irka is onze prachtige Leonberger. Ze is ontzettend lief, sociaal en aanhankelijk. Irka vindt het fijn om geaaid te worden en dan vooral onder haar kin en op de borst. Voor de rest is ze vrolijk en nieuwsgierig en mag ze graag spelen met zowel mensen als andere honden. Irka’s favoriete plekken om te spelen zijn het bos en in het water. Vooral modderplassen; hier springt ze vol enthousiasme in en komt daardoor dan ook vaak kletsnat terug van de wandelingen!

Vrolijke kippenbende

Onze groep kippen leven samen op een boerderij en zijn altijd vrolijk. Ze dansen in de zon en leggen iedere dag verse eieren.

Nieuwsgierige Kike

Huispoes Kike is nu een half jaar bij ons en komt uit het asiel. Overdag mag ze graag op muizenjacht of op ontdekkingstocht in de weilanden. S’avonds ligt ze het liefst bij ons binnen in haar mandje. Ze vindt het dan fijn om geaaid te worden. Als dank geeft ze kopjes of begint luid te spinnen. Ze heeft echt haar plekje bij ons gevonden!

© Copyright - Camping It lege Midden